Tuesday, July 08, 2014

Nak menulis perlukan imiginasi yang tinggi supaya kita dapat berkata-kata didalam hati dan diterbitkan di papan kekunci..jadi maknanya kita perlu syok sendiri untuk menulis? 

Ada banyak jenis penulis begitu juga blogger banyak juga kategorinya dan aku pun tak tahu tergolong dalam kategori mana, ada yang menulis dengan harapan ramai orang akan membaca tulisannya dan memberikan komen serta maklumbalas. Ada juga yang menulis kerana ingin meluahkan apa yang terkandung dalam hati dia tetapi tidak mempedulikan pun orang lain baca malah tidak memberi respon pada komen-komen yang diberikan.

Ada yang menulis mengejar trafik blog supaya suatu hari nanti dia dapat berbangga dengan hasilnya untuk dipaparkan pada semua supaya dapat membuktikan..ya aku hebat. Ada juga menulis tanpa jiwa, hanya gilakan SEO tanpa wujud perasaan dalam penulisannya

p/s : suka menulis hentam kromo

Sunday, July 06, 2014

Dah masuk separuh akhir dah piala dunia 2014 dan aku baru 2 game je yang tengok live sepenuh masa.

Antara 4 pasukan yang layak ke separuh akhir piala dunia tak ada 1 pun pasukan yang menjadi pilihan aku memandangkan aku penyokong pasukan england

England dah tewas awal jadi aku pilih second team portugal..malangnya tewas awal juga so last choice aku pilih belanda sebagai pasukan yang akan memenangi piala dunia 2014

Habis tu korang minat pasukan mane?

Saturday, July 05, 2014

Sebenarnya hampir setahun dah menaruh harapan untuk memiliki jentera naked yg jahat ini. Kawasaki Z800 ni boleh dikatakan jentera yang sangat garang dan jahat bila berada di jalan raya

Beberapa kali juga aku cuba z800 ni dan apa yang boleh aku cakapkan, kuasa yang ada pada motor ni sangat kuat dan aku yang baru mencuba2 ni rasa macam tak boleh tidor malam ingatkan naked biked ni

Ikutkan hati memang dah lama nak beli cuma masa tu dah berbincang dengan keluarga, jadi ambil kereta dulu supaya keluarga selesa bila nak jalan jauh2 mahupun jalan dekat

Memandangkan motor terlalu seksi dan menari, aku harap tahun 2015 aku dapat memilikinya. Satu sebab adalah kerana minat terhadap jentera 2 roda ini. Keduanya dengan jarak antara rumah aku dengan tempat kerja hampir 40km dan pergi balik dah 80km membuatkan aku perlukan motor untuk elak jem

Tapi walauapapun sebab suatu hari nanti aku akan memiliki juga z800 ni..insha Allah

Semalam lepas berbuka puasa balik ke labis johor cuti hujung minggu dekat rumah mentua. Masa lalu jalan tangkak ke segamat sebelum nak sampai ke simpang bukit serampang ntah macam mana ada kereta dari laluan bertentangan cuba nak memotong motor dan makan jalan

Maka hasilnya berlanggar kena side mirror kereta aku..nasib baik tak tanggal cuma masuk ke dalam je then bila aku tengok rupanya dah pecah..tapi tak pecah banyak cuma sikit je

Yang pecah lebih adalah hati, kereta tu pun memang tak berhenti la sebab salah dia..aku pun takkan nak patah balik kejar, dah nak jadi..cuma kena redha je la pastu anggaplah tu kifarah

Friday, July 04, 2014

Makanan hati adalah hadir ke majlis-majlis ilmu mcm ceramah agama dan hadir dengan hati yang ikhlas dan bukan di paksa

Tuesday, July 01, 2014

Inilah motor yang aku idamkan dan target aku pada tahun 2015 aku dapat beli sebiji. Setiap hari duk berangan nak pakai z800

Monday, June 30, 2014

Lama dah hasrat hati untuk tidak berblog dan menulis perkara yang personal dan sebenarnya dalam perancangan untuk menghasilkan blog yang luar dari kebiasaannya.

Target bukan hanya untuk malaysia tetapi keseluruh alam dan harapnya ianya akan berjaya suatu hari nanti. Kalau bukan bulan ini, tahun ini harapnya tahun hadapan ia akan mendatangkan hasil

So..itu sahaja

Tuesday, April 03, 2012

Sudah lama tak jenguk blog ni dan sebenarnya dah lama pun tak usik blog yang dah berkarat ini, tetapi sebenarnya blog mijie atau muhammad tarmizi ini betul-betul meninggalkan kenangan kerana blog ini juga lah aku bermula sebagai seorang yang berjinak dengan dunia blogger

semakin hari semakin meriah dunia blogger dan aku juga tidak ketinggalan untuk mengikuti arus yang semakin berkembang dan kerana itu aku telahpun mewujudkan blog dot com yang sudah menjangkau 2 tahun hidup didunia online

sayang kepada blog lama tetap ada walaupun waktu sekarang blog lama sudah tidak lagi ada sebarang post tetapi keinginan untuk menguruskan kesemuanya masih lagi bersemat dalam hati ini. disebabkan perasaan sayang itu yang menyebabkan aku hanya membiarkan ia terus kekal didalam internet dan biarkan ia terus begitu dan mana tahu mungkin suatu masa nanti ianya akan diaktifkan kembali.

perancangan tetap ada tetapi perlulah dilakukan mengikut step dan tak perlu tergopoh gapah kerana bukan mudah untuk menyeimbangkan antara dunia offline dan juga dunia online

Saturday, August 20, 2011

Dah agak lama dan memang lamanya sebenarnya blog ini tak berupdate dan satu sebabnya ialah dah ada blog yang ber dot com sendiri..

tiada apa yang ingin diceritakan dan hanya sekadar merasa blog ini terlalu sunyi bila tidak berupdate dan kebetulan sekarang bulan puasa dan alangkah eloknya mula menulis pada bulan yang mulia ini.

Ramadan sudah hampir sampai ke penghujungnya dan syawal bakal menjelma tidak lama lagi dan harapnya persediaan sudah pun dibuat untuk menyambutnya..

Akhir kata selamat menghabiskan bulan yang mulia ini dengan amal ibadat dan selamat hari raya aidilfitri